Denna sida innehåller annonslänkar för Trijo

Hur mycket är en Bitcoin (BTC) värd?

En Bitcoin (BTC) kostar just nu 734 984 kr (68 689 dollar)
Kursdatum: 2024-05-25 07:45

Omvandlare mellan Bitcoin och svenska kronor

Här nedan kan du knappa in antal Bitcoin för att få reda på hur mycket den mängden är värd i svenska kronor, eller knappa in antal svenska kronor för att få reda på hur mycket Bitcoin som motsvarar det du knappat in. Omvandling sker automatiskt när du skriver i något av fälten och vi använder alltid en nyligen uppdaterad Bitcoinkurs för att omvandla mellan dollar och svenska kronor och Bitcoin.

Bitcoin
SEK
USD

Handla Bitcoin på en svensk exchange

Visste du att det numera finns en svensk exchange där man kan köpa och sälja bland annat Bitcoin? Den börs som det handlar om är Trijo, som är fullt reglerade hos Finansinspektionen och som erbjuder handel med Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Läs mer och handla Bitcoin.

Om kryptovalutan Bitcoin

Bitcoin (₿) är en revolutionerande ny digital valuta som är helt decentraliserad utan en central bank. Transaktioner mellan olika parter, eller innehavare av Bitcoin, verifieras på ett kryptografiskt säkert sätt av ett nätverk av noder och lagras i en offentligt tillgänglig "kassabok" som kallas blockchain. I denna blockchain kan man se alla Bitcoin-transaktioner som någonsin har ägt rum. Bitcoin skapades av Satoshi Nakamoto 2009.

För att läsa mer om Bitcoin och se djupare statistik kan vi rekommendera sajten Bitcoinpris.se, samt CryptoRunner.com som har en mycket djupgående beskrivning av hur Bitcoin och bitcoinpriset fungerar..

Historiskt högsta och lägsta Bitcoinkurs

Den historiskt sett högsta Bitcoinkursen inträffade 2024-03-14 och värdet på en Bitcoin var då 788284 kr, den historiskt sett lägsta Bitcoinkursen inträffade 2010-07-23 och värdet på en Bitcoin var då 0,54 kr.

Kursutveckling för Bitcoin

Här nedan hittar du en graf som visar kursutvecklingen för Bitcoin sedan juli 2010.