Hur mycket kostar ett kg guld?

1 kg guld kostar 468 264 kr
Kursdatum: 2019-08-21

Omvandlare mellan guld och svenska kronor

Här nedan kan du knappa in antal gram guld för att få reda på hur mycket det är värt i svenska kronor, eller knappa in antal svenska kronor för att få reda på hur mycket guld som motsvarar det du knappat in. Omvandling sker automatiskt när du skriver i något av fälten och vi använder alltid dagens guldkurs för att omvandla mellan svenska kronor till guld.

gram guld
SEK

På sajten guldpris.nu finns mer information om guld och guldpriset samt hur det har utecklats. Du kan där även bevaka guldpriset och få ett mail när kursen för guld når en viss nivå.

Om ädelmetallen guld

Guld är som de flesta vet ett grundämne, ett mycket värdefullt sådant. Guld har atomnummer 79 i det periodiska systemet och den kemiska beteckningen Au. Guld finns placerad i samma grupp som de andra ädelmetallerna koppar och silver. Metallen guld i sig har använts under flera tusen år, bland annat på grund av dess förmåga att inte kunna påverkas av omgivningen på samma sätt som t.ex. järn (som rostar) - men även som betalningsmedel eller för att på ett säkert och beståndigt sätt kunna lagra värde över längre tid.

Historiskt högsta och lägsta guldpris

Det historiskt sett högsta guldpriset inträffade 2011-09-05 och värdet på ett kilo guld var då 590294 kr, det historiskt sett lägsta guldpriset inträffade 1970-01-16 och värdet på ett kilo guld var då 10822 kr.

Relaterade sidor inom "hur mycket kostar råvaran?"

Hur mycket kostar en liter olja?Hur mycket kostar ett kg koppar?Hur mycket kostar ett kg palladium?Hur mycket kostar ett kg platina?Hur mycket kostar ett kg silver?

Skriv en kommentar