Hur mycket kostar ett kg koppar?

1 kg koppar kostar 60,02 kr (6,22 dollar)
Kursdatum: 2019-10-19

Omvandlare mellan koppar och svenska kronor

Här nedan kan du knappa in antal gram koppar för att få reda på hur mycket det är värt i svenska kronor, eller knappa in antal svenska kronor för att få reda på hur mycket koppar som motsvarar det du knappat in. Omvandling sker automatiskt när du skriver i något av fälten och vi använder alltid dagens kopparkurs för att omvandla mellan dollar och svenska kronor till koppar.

gram koppar
SEK
USD

Om den halvädla metallen koppar

Koppar är ett halvädelt metalliskt grundämne och tillhör myntmetallerna, dvs. en sådan metall som i olika legeringar ingår i mynt. Koppar har atomnummer 29 i det periodiska systemet och den kemiska beteckningen Cu. Koppar finns placerad i samma grupp som de andra ädelmetallerna guld och silver. Koppar var den första metallen som människan lärde sig att bearbeta, och har likt guld och silver historiskt sett varit ett väldigt eftertraktat betalningsmedel.

Historiskt högsta och lägsta kopparpris

Det historiskt sett högsta kopparpriset inträffade 2011-02-14 och värdet på ett kilo koppar var då 99 kr, det historiskt sett lägsta kopparpriset inträffade 1961-01-11 och värdet på ett kilo koppar var då 5,69 kr.

Relaterade sidor inom "hur mycket kostar råvaran?"

Hur mycket kostar en liter olja?Hur mycket kostar ett kg guld?Hur mycket kostar ett kg palladium?Hur mycket kostar ett kg platina?Hur mycket kostar ett kg silver?

Skriv en kommentar