Hur mycket är matsked, tesked och kryddmått?

1 matsked [msk] = 15 milliliter
1 tesked [tsk] = 5 milliliter
1 kryddmått [krm] = 1 milliliter

Omvandlare mellan matsked, tesked, kryddmått, milliliter och deciliter

Testa gärna vår omvandlare mellan matsked (msk), tesked (tsk), kryddmått (krm), milliliter (ml) och deciliter (dl) här nedan, den omvandlar automatiskt när du skriver i något av fälten. Om du t.ex. vill veta hur många kryddmått som ryms i en tesked fyller du bara i en etta i fältet bredvid tsk och tittar sedan på fältet krm, vill du istället veta hur många teskedar som ryms i en deciliter fyller du i en etta i fältet bredvid dl och tittar på fältet tsk, osv.

msk
ml
tsk
dl
krm

När du börjar skriva i något av fälten så startar omvandlingen automatiskt..

Om måttenheterna matsked, tesked och kryddmått

En matsked (som förkortat kallas msk) är ett volymmått som används inom matlagning, den vanligaste definitionen av en matsked är 15 ml men i vissa länder (t.ex. Australien) är en matsked 20 ml. En tesked (som förkortat kallas tsk) är ett volymmått som används inom matlagning, definitionen av en tesked är 5 ml. Ett kryddmått är ett volymmått som uteslutande används inom matlagning, definitionen av ett kryddmått är 1 ml.

Denna sida på andra språk

  🇳🇴 Norsk: Spiseskje, teskje og kryddermål

  🇩🇰 Dansk: Knivspids, spiseske og teske

Relaterade sidor inom "måttenheter för volym"

Hur mycket är en barrel (ett fat)?Hur mycket är en cup (kopp)?Hur mycket är en gallon?Hur mycket är en kubikmeter?Hur mycket är en pint?

Skriv en kommentar