Hur mycket öl dricks under Oktoberfest?

Varje år under Oktoberfest i München (som pågår i 16 dagar) dricks det i genomsnitt mellan 6 till 8 miljoner liter öl.

Oktoberfest i München

Oktoberfest i den tyska staden München är utan tvekan den största ölfestivalen i Tyskland, kanske till och med den största ölfesten i hela världen. Många tyska städer har sin egen variant av oktoberfest men det är ingen som är lika stor som originalet. Festen är över 200 år gammal och handlar om öldrickande och att värna om den tyska kulturen. Deltagarna bär klassiska tyska kläder och det är en folkfest utan dess like. Här kan du lära dig mer om denna härliga folkfest.

Allmänt om festen

Även om det heter oktoberfest så börjar allting redan i september. Festligheterna pågår totalt under 16 dagar och handlar om att hylla öl från München. Totalt finns det sex stycken bryggerier i staden och dessa reser tillsammans flera tält i staden. Man räknar med att det finns omkring 100 000 sittplatser på festområdet. Om det skulle bli för mycket på folk på samma gång brukar man normalt stänga tälten på grund av säkerhetsskäl. Det är främst på kvällarna som detta brukar vara aktuellt. På denna fest så arbetar det cirka 12 000 personer med allt från servering till säkerhet. Det är alltså ett gigantiskt evenemang som vi pratar om här.

Så förbereder sig staden

Under festen så ställer man upp ett tillfälligt sjukhus där man har möjlighet att ta hand om folk som blir alldeles för berusade eller som skadar sig. Det finns även både en tysk och en italiensk polisstation. Det är alltså en väldigt stor andel italienare som besöker festen. Det finns även en brandstation och utökad kollektivtrafik under festen.

Skriv en kommentar